Ansiklopedik BilgilerBitkisel Yağlar

At Kestanesi Yağı Nedir ?

At kestanesi meyvelerinin preslenmesi ile elde edilir. özellikle kadınların daha genç görünmek için ilgi gösterdiği kırışık giderici kremlerde ana etken madde olarak atkestanesi kullanılıyor.

Özellikle kadınların daha genç görünmek için ilgi gösterdiği kırışık giderici kremlerde ana etken madde olarak atkestanesi kullanılıyor. Ciltteki genişlemiş gözenekleri kapatıyor, yüzdeki kırmızı görünen kılcal damarları yok ediyor. Bu özellikler atkestanesinin damar büzücü oluşundan kaynaklanıyor .

Günümüzde birçok botox etkisi yapan krem, vücut bakım ürünü ve sıkıştırıcılarda at kestanesi bulunuyor. Romatizmal ağrılar, kas ağrıları, saç dökülmesi, yüzdeki güneş lekeleri, damar ağrıları ve göğüslerin toparlanmasında son derece etkili olan atkestanesi, hemoroit tedavisinde kullanılır; bacaklardaki variste dolaşımı düzenler, ağrıları dindirir, gevşemiş boyun derisini sıkıştırır. Göz çevresi kırışıkları, kılcal damar çatlamaları ve gevşemiş boyun derisinin düzeltilmesi için her akşam yatmadan birkaç damla yağ ile yüze ve boyuna masaj yapmak faydalıdır.

At kestanesi yağı kırışıklıkların düşmanı. At kestanesi cilt sağlığına yönelik kullanımıyla bilinmektedir. Kırışıklık gidericidir

At kestanesi ile üretilen yağ  çeşitli cilt problemlerinde kullanılmaktadır.

Bu yağın  damar büzücü etkisi vardır. Ciltte oluşan genişlemiş gözenekleri kapatır.

At kestanesi kozmetik alanda botox etkisi gösteren ya, vücut bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Bacaklarda görülen variste dolaşımı düzenleyici ve ağrıları azaltıcı etki gösterir.

Basura yönelik de kullanılır. Damar esnekliğini arttıran bu bitkinin içinde aescin adlı kılcal damar kanamalarını durduran bir bitkisel enzim yer almaktadır. Varis sorunlarında kompresyon çorapları kadar etkili olur.

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı