Propolis Mucizesi

Sıvı Propolis ve Yara İyileştirmedeki Etkisi

Sıvı Propolis, popülerliğini uzun zamandır sürdüren doğal çözümlerden biridir. Propolis içindeki farmakolojik olarak aktif moleküller flavonoidler ve fenolik asitler ve bunların esterleridir.

Propolis’in hem insanlar hem de arılar için en değerli yönlerinden biride doğal antiseptik nitelikleridir

Propolis, popülerliğini uzun zamandır sürdüren doğal çözümlerden biridir. Propolis içindeki farmakolojik olarak aktif moleküller flavonoidler ve fenolik asitler ve bunların esterleridir. Bu bileşenlerin bakteri, mantar ve virüsler üzerinde birçok etkisi vardır. Ek olarak, Propolis ve bileşenleri, anti-enflamatuar ve immünomodülatör aktivitelere sahiptir. Ayrıca, Propolisin kan basıncını ve kolesterol seviyesini düşürdüğü gösterilmiştir. Bununla birlikte, bu iddiaları kanıtlayacak klinik çalışmalar gereklidir.

Propolis veya ekstraktını yaralara yayarak yaraları çok daha ciddi olan açık yaraları ve kesikleri enfeksiyondan koruyabilirsiniz.

İkincisi, antioksidanları, iltihaplanmayı azaltarak, yara iyileşmesini hızlandırabilir, bu alanlarda kan akışının sağlıklı bir şekilde dolaşımını sağlar. Propolis geleneksel olarak yaraları böcek ısırıklarını, yanıkları, cilt bozukluklarını, yaraların kaynamasını tedavi etmek için kullanılmıştır. Yara iyileştirme özelliklerinin bilimsel belgelendirilmesi, yara onarımının destekçisi ve antimikrobiyal bir ajan olarak etkinliğini doğrulamaktadır. Proteolitik enzimin dinamik ifadesiyle sonuçlanan yara matrisinde hareketsiz plazminojenin aktivasyonunu teşvik eder. Plazmin kan pıhtı re traksiyonu ve fibrin yıkımlarına neden olur. Yara yatağında bağlı ölü dokularla fibrin pıhtılarını parçalayan bir enzimdir.

Sıvı propols-yara-iylileştirme

Kötü koku, Bacteroides spp.’ye ait anaerobik bakteri türlerinin neden olduğu ciddi yaraların genel bir özelliğidir. ve Peptostreptococcus spp . Amonyak, âminler ve kükürt gibi kötü niyetli bileşikler, amino asitlerin tortulan serum ve doku proteinlerinden metabolizması sırasında bakteri tarafından üretilir. Bu bileşikler amino asitleri tercih ederek bakteriler tarafından metabolize edilen bir substrat olan önemli miktarda glikozu dağıtması nedeniyle laktik asitlerin yerini alır. Propolis uygulamasından sonra gözlemlenen tedavi edici etkiler arasında hızlı iyileşme, yara temizliği, iltihapın temizlenmesi, doku dejenerasyonu, minimize edilmiş iltihaplanma ve düşük doku yapışması nedeniyle pansuman sırasında etkilidirde.

Benzer bir durumda böcek ısırıkları ve teknik olarak yaralar olarak sınıflandırılmayan diğer cilt rahatsızlıkları için anti- enflamatuar bir krem olarak da kullanılabilir . Propolisin anti-enflamatuar etkisine katılan fitokimyasal bileşikler,Binlerce yıldır böcek ısırıkları , döküntüler ve her türlü cilt tahrişi, propolis ile yapılan ya da maddeyi doğrudan cilde uygulayan salgılarla tedavi edilmiştir Bunlar sivilce, sedef hastalığı , egzama ve vücudumuzun en büyük organındaki diğer enfeksiyonların tedavisi için dahi etkili olduğu ıspatlanmıştır.

Bir cevap yazın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu