Ansiklopedik Bilgiler

Hindistan Cevizi Yağı | Neler İçin Faydası Olduğunu Merak Ediyormusunuz

Hindistan cevizi yağı neler için faydalı olduğunu merak ediyormusunuz? Cilt bakımında, saç bakımında, kilo vermede , mantar enfeksiyonlarını tedavi etmede , sindirimi iyileştirmede ve bir dizi enfeksiyona ve hastalığa karşı bağışıklığı arttırımada bu yağın yararlarından faydalanabilinir  . Coconut Butter Yani Hindistan cevizi yağı Hindistan cevizi tarlalarının bol olduğu tropik ülkelerde değil, aynı zamanda ABD, Kanada, Avrupa ve Avustralya’da da kullanılmaktadır. İnsanlar bu petrolün yaratabileceği harikaları keşfediyor ve yine dünya çapında popülerlik kazanıyor.

Hindistan Ceviz Yağı Sağlığa Faydaları

Hindistan cevizi yağı birkaç sağlık yararına sahiptir, en önemlileri saç bakımı ve cilt bakımında kullanışlılığıdır.

Saç Bakımı

Tropik kıyı bölgelerindeki kadınların uzun ve parlak saçlarının sebebini biliyor musunuz? Evet, hindistancevizi yağıdır. Dünyanın tropikal kıyı bölgelerindeki kadınlar bu yağı neredeyse her gün saçları için kullanırlar. Bu kalın tereyağı benzeri yağ, saçlarınızın sağlıklı büyümesine yardımcı olur saç tellerine parlaklık verir. Eğer kontrol edilmezse saçınızda çeşitli sağlıksız niteliklere yol açabilecek olan protein kaybını azaltmada  oldukça etkilidir . Bunun nedeni, saç bakım yağı ve çeşitli saç kremi ve kepek giderici kremlerin üretiminde kullanılmasının sebebidir. Şimdi hindistancevizi yağını saçınıza nasıl kullanacağınızı mı düşünüyorsunuz? Saçınıza topikal olarak uygulayın ya da hindistan cevizi yağı saç maskesi kullanın.

Hasarlı saçlar hakkında endişeli misiniz? Yine hindistan cevizi yağı çözümdür. Mükemmel bir saç kremi ve hasar görmüş saçların yeniden büyüme sürecine yardımcı olur. Ayrıca zarar görmüş saçları beslemek ve iyileştirmek için gerekli olan gerekli proteinleri sağlar . Araştırma çalışmaları, saça bağlı olarak ortaya çıkan hasarlardan saçlara daha iyi koruma sağladığını göstermektedir.

Kafanızı hindistan cevizi yağıyla düzenli olarak masaj yaparak kafa derisi kronik olarak kuru olsa bile kafa derisinin kepeksiz olduğundan emin olabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı ve saç derisini bitler ve bit yumurtalarından arındırmaya yardımcı olur.

Saç Büyüme İçin Hibiscus Nasıl Kullanılır?

Cevap: Hibiscus saç gelişimini aşağıdaki gibi kullanım için çeşitli şekillerde topikal olarak uygulanabilir: Kurutulmuş hibiscus çiçeklerinin bir macunu yapın ve önceden ısıtılmış hindistan cevizi yağıyla karıştırıp saclarınıza friksiyon yapın

Cilt bakımı

Hindistan cevizi yağının cilt için harika olduğunu biliyor muydunuz? Hindistan cevizi yağı, kuru ciltler de dahil olmak üzere her türlü cilt için etkili bir nemlendirici görevi gören mükemmel bir masaj yağıdır Mineral yağın aksine, bu yağın uygulanmasından cilt üzerinde herhangi bir olumsuz yan etkisi olma şansı yoktur. Bu nedenle kuruluk ve cilt dökülmesini önlemek için binlerce yıldır güvenle kullanılmaktadır. Evet, doğru okudunuz – binlerce yıl!

Ayrıca sedef hastalığı , dermatit ,  egzama ve diğer cilt enfeksiyonları gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde de yardımcı olur . Bu nedenle, hindistancevizi yağı, cilt bakımı için kullanılan sabun, losyon ve krem ​​gibi çeşitli vücut bakım ürünlerinin temel bileşenini oluşturur. Dahası? normalde yaşlanmaya eşlik eden cilt kırışıklıklarının ve sarkmasının görünümünü de geciktirir. Bu faydanın krediside iyi bilinen antioksidan özelliklerine dayanmaktadır.

Kilo kaybı

Hindistan cevizi yağı da kilo kaybı için faydalıdır . Aşırı kilo almaya yardımcı olan kısa ve orta zincirli yağ asitleri içerir. Araştırmalarda kadınlarda abdominal obeziteyi azaltmaya yardımcı olduğunu düşündürmektedir. Diğer yemeklik yağlara kıyasla sindirimi kolaydır ve tiroid ve endokrin sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, pankreas üzerindeki stresi kaldırarak vücudun metabolik hızını arttırır , böylece daha fazla enerji yakar ve obez ve aşırı kilolu kişilerin kilo vermesine yardımcı olur. Bu nedenle, her gün hindistan cevizi yağını birincil pişirme yağı olarak kullanan tropik kıyı bölgelerinde yaşayan insanlar normalde obez veya aşırı kilolu değildir.

Bağışıklığı artırır

Hindistan cevizi yağı  bağışıklıklarınızı iyileştirmek için iyidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, çünkü antifungal, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip antimikrobiyal lipitler, laurik asit, kaprik asit ve kaprilik asit içerir. İnsan vücudu laurik asidi monolaurine dönüştürür; bu araştırma, herpes, grip, sitomegalovirüs ve hatta HIV gibi hastalıklara neden olan virüs ve bakterilerle başa çıkmak için etkili bir yol olarak desteklenmiştir  . Hindistan cevizi yağı, Listeria monocytogenes  ve H elicobacter pylori gibi zararlı bakterilerle ve Giardia lamblia gibi zararlı protozoalarla  savaşmaya yardımcı olur .

Sindirim artırır

Hindistan cevizi yağı sindirim sistemini iyileştirmeye yardımcı olur ve bu nedenle irritabl bağırsak sendromu (IBS) dahil olmak üzere çeşitli mide ve sindirim ile ilgili sorunları önler. İçinde bulunan doymuş yağlar antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve hazımsızlığa neden olabilen çeşitli bakteriler, mantarlar ve parazitlerle mücadelede yardımcı olur. Aynı zamanda vitaminler , mineraller ve amino asitler gibi diğer besin maddelerinin emilmesine yardımcı olur .

Diş bakımı

Kalsiyum dişlerimizin önemli bir bileşenidir. Hindistan cevizi yağı vücut tarafından kalsiyum emilimini kolaylaştırdığından, güçlü dişler geliştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda diş çürümesini durdurur. Son zamanlarda yapılan araştırmalar , plak oluşumu ve plak kaynaklı diş eti iltihabının azaltılmasında da yararlı olduğunu göstermektedir.

Candida’yı önler

Sistemik kandidiyazis olarak da bilinen Candida, midede Candida albicans adı verilen mayanın aşırı ve kontrolsüz büyümesinin neden olduğu trajik bir hastalıktır. Hindistan cevizi, hem dış hem de içsel olarak candida’nın neden olduğu iltihaptan kurtulmayı sağlar. Yüksek nem tutma kapasitesi cildin çatlamasını veya soyulmasını önler. Hindistan cevizi yağında bulunan kaprik asit, kaprilik asit, kaproik asit, miristik asit ve laurik asit, Candida albicans’ın yok edilmesine yardımcı olur.

Bundan başka, Candida için diğer farmasötik tedavilerin farklı olarak, hindistan cevizi yağı etkisi yoksunluk belirtileri veya Herxheimer reaksiyonları (eşlik eden semptomlar vücudun verdiği isim alışması için hastaya uygun bir zaman miktarını verir, sert ya da ani kademeli olup Bu mantarların eliminasyonu sırasında oluşan toksinlerin reddedilmesi). Ancak bu durumun tedavisinde insanlar sistematik ve yavaş yavaş hindistan cevizi yağı dozajlarını arttırmalı ve başlangıçta büyük miktarda başlamamalıdır.

Şifayı Hızlandırır

Enfekte bölgelere uygulandığında, hindistancevizi yağı enfekte vücut kısmını dış toz, hava, mantar, bakteri ve virüslerden koruyan kimyasal bir tabaka oluşturur. Çürükler üzerinde oldukça etkilidir, çünkü hasarlı dokuların iyileşme sürecini hızlandırır.

Organları Sağlıklı Tutmak için

Hindistan cevizi yağında orta zincirli trigliseritlerin ve yağ asitlerinin varlığı, karaciğer hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Bunun nedeni, bu maddelerin karaciğere ulaştıklarında kolaylıkla enerjiye çevrilmesi böylece iş yükünün azaltılması ve aynı zamanda yağ birikiminin önlenmesidir. Böbrek ve safra kesesi hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur ve böbrek taşlarını eritmeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağının da pankreatiti tedavi ederek pankreasın sağlıklı tutulmasında yararlı olduğuna inanılmaktadır.

AIDS ve Kanser Tedavisinde yardımcı olur

Hindistan cevizi yağının HIV ve kanser hastalarının viral duyarlılığını azaltmada araçsal bir rol oynadığına inanılmaktadır . Ön araştırma, Hindistan cevizi yağının HIV hastalarının viral yükünü azaltma üzerindeki bu etkisinin bir göstergesi olduğunu göstermiştir.

Kalp Sağlığını Artırır

Bu tartışmalı bir konudur. Hindistan cevizi yağının doymuş yağların varlığından dolayı kalp için iyi olmadığını kanıtlamak için yeterli araştırmalarda vardır . Hindistan cevizi yağının kalbe iyi geldiğini gösteren araştırmalar da vardır. Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit, yüksek kolesterol düzeyleri ve yüksek tansiyon gibi çeşitli kalp problemlerini aktif olarak önlemeye yardımcı olur . Hindistan cevizi yağı, LDL kolesterol seviyelerinde artışa neden olmaz ve yaralanma ve arterlere zarar verme insidansını azaltır ve bu nedenle aterosklerozun önlenmesine yardımcı olur . Bir çalışmada hindistan cevizi yağının alınmasının menopoz öncesi kadınlarda sağlıklı lipit profillerinin korunmasında yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Nihayet hindistan cevizi yağı kalp için iyi mi, kötü mü? Eğer yenilebilir amaçlar için kullanıyorsanız, kolesterol seviyenizi düzenli olarak kontrol edin. Bunları artırırsanız alımı durdurmak daha iyidir. Her durumda, hindistancevizi yağını tüketmeye başlamadan önce profesyonel bir hekime danışın.

Hindistan cevizi Araştırma Merkezine göre , hindistan cevizi yağı gripe neden olan virüsleri öldürür kızamık , hepatit, herpes, SARS ve diğer ciddi sağlık risklerini yok eder.Ayrıca ülser, boğaz enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, zatürre ve gonore neden olan bakterileri öldürür . Son olarak, hindistancevizi yağı, ayak mantarları, pamukçuk ve bebek deri döküntülerine neden olan mantar ve mayaların giderilmesinde de hindistancevizi yağı etkilidir.

Diğer Faydaları

Hindistan cevizi yağı, aşağıda açıklanan diğer birçok faydaları için şiddetle tavsiye edilir. Bu yağı kullanarak aşağıdakilere yardımcı olduğu gösterilmiştir:

Stresten deri kabarması:  Hindistan cevizi yağı çok rahatlatıcıdır ve bu nedenle stresi gidermede yardımcı olur. Şakaklara uygulayarak hafif bir masaj yaptıktan sonra zihinsel yorgunluğun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı stres rahatlama sağlar ve antioksidan özelliklere sahip

Diyabet: Hindistan cevizi yağı ,kan şekerini kontrol etmede yardımcı olur ve insülinin sekresyonunu artırır. Aynı zamanda, kan şekerinin etkili kullanımını teşvik eder böylece diyabetin önlenmesi ve tedavi edilmesinde etkili rol oynar

Kemikler: Daha önce bahsedildiği gibi, hindistancevizi yağı vücudumuzun önemli mineralleri absorbe etme yeteneğini geliştirir. Bunlar kemiklerin gelişimi için gerekli olan kalsiyum ve magnezyum içerir. Böylece, orta yaştan sonra osteoporoz eğilimli kadınlar için çok yararlıdır

Enerji Artırır: Hindistan cevizi yağı genellikle sporcular vücut geliştiriciler ve diyet yapan kişiler tarafından kullanılır. Bunun nedeni diğer yağlardan daha az kalori içermesi, yağ içeriğinin kolayca enerjiye dönüştürülmesi ve kalbin ve arterlerin yağ birikmesine yol açmamasıdır. Enerji ve dayanıklılığı artırmaya yardımcı olur ve sporcuların performansını artırır

Hindistan cevizi yağı ve Alzheimer hastalığı: Dr. Newport tarafından yürütülen araştırma Hindistan cevizi yağının Alzheimer hastalığının tedavisinde yararlı olduğunu belirtmektedir.  Bunun dışında, Alzheimer tedavisi için kullanılan hiçbir bilimsel kanıt veya geleneksel Hindistan cevizi yağı bilgisi yoktur.

Hindistan Cevizi Yağı Kompozisyonu

Hindistan cevizi yağının% 90’ından fazlası doymuş yağlardan oluşur (Panik yapmayın! Göründüğü kadar kötü değil, bunun sonuna kadar okuyun ve fikriniz değişebilir), birkaç doymamış yağ asitinin izleri gibi tekli doymamış yağ asitleri ve çoklu doymamış yağ asitleri.

Doymuş yağ asitleri:  Bunların çoğu, vücut sistemlerine iyi asimile edilmesi gereken orta zincirli trigliseritlerdir.

Laurik asit : Toplamın % 40’ından fazlasını temsil eden baş kaptırıcı , ardından kaprik asit, kaprilik asit, miristik asit ve palmitik asit içerir. İnsan vücudu laurik asidi monolaurine dönüştürür. Laurik asit, virüs ve hastalıklarla baş etmede yardımcıdır.

Kaprik asit: Diğer bakteriler tarafından salgılanan belirli enzimlerle reaksiyona girer, bu da onu daha sonra güçlü bir antimikrobiyal ajan olan monocaprin’e dönüştürür.

Kaprilik asit, kaproik asit ve miristik asit: Antimikrobiyal ve antifungal özellik açısından zengindirler.

Doymamış yağ asitleri : Çoklu doymamış yağ asitleri – linoleik asit, tekli doymamış yağ asitleri – oleik asit

Polifenoller : Hindistan cevizi, fenolik asit olarak da bilinen gallik asidi içerir. Bu polifenoller koku ve hindistancevizi yağının tadı için sorumludur. Virgin hindistancevizi yağı bu polifenollerden zengindir.

Yağ asidinin türevleri: Betainler, etanolamid, etoksilatlar, yağlı esterler, yağlı polisorbatlar, monogliseritler ve poliol esterler.

Yağlı alkollerin türevleri:  Yağ klorürleri, yağlı alkol sülfat ve yağlı alkol eter sülfat

Vitaminler ve Mineraller : E Vitamini , K vitamini ve demir gibi mineraller .

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı
deneme bonusu veren siteler canlı bahis siteleri casino siteleri deneme bonusu